use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Grootmoeder's rijstpap
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Grootmoeder's rijstpap

Grootmoeder's rijstpap

Recept van Stien_2.
Mét of zonder gouden lepeltje: grootmoeders rijstpap smaakt altijd hemels als je ze klaarmaakt volgens dit oersimpele recept 'van de bomma'.

Recept van Stien_2.
Mét of zonder gouden lepeltje: grootmoeders rijstpap smaakt altijd hemels als je ze klaarmaakt volgens dit oersimpele recept 'van de bomma'.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    1 uur 35 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 liter melk
  • 125 gram rijst
  • 1 vanillestokje
  • 0.1 gram saffraan
  • 50 gram kristalsuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Spoel de rijst onder koud stromend water in een zeef.
  2. Laat goed uitlekken.
  3. Breng in een kookpan de melk, de rijst, de vanillestok en de saffraan aan de kook.
  4. Vergeet niet om heel regelmatig te roeren.
  5. Zodra alles kookt, laat je alles gedurende ongeveer 40 minuten op een zacht vuur verder gaar worden.
  6. Voeg er de suiker 5 minuten voor het opdienen aan toe.
  7. Schep uit in een kom of in borden en dien op met bruine suiker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.