FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

Wokgerechten met Solo zijn lekker en gezond

Wokgerechten zijn gezond en vriendelijk voor de lijn

De wok is erg veelzijdig en de manieren waarop u wokgerechten kunt klaarmaken ook. Met een wok kunt u niet alleen roerbakken, maar ook stomen en frituren én u kunt er ook curry’s, eenpansgerechten en desserts mee maken. Omdat alle ingrediënten zo kort worden aangebakken, blijven de meeste voedingsstoffen behouden en net dat maakt wokgerechten zo gezond. Een andere reden waarom wokgerechten gezond zijn, is omdat ze amper gebruik maken van vetmakende voedingsstoffen zoals te veel olie, zout of sauzen die barsten van de bewaarmiddelen. De sleutel tot het maken van lekkere en gezonde wokgerechten, zit in de voorbereiding: alle groentjes en ingrediënten zoals vlees of tofu moeten op voorhand al gesneden worden. Pas als alles binnen handbereik klaar ligt, begint u te wokken. Op die manier hoeven er geen ingrediënten onnodig lang in de wok te liggen (bijvoorbeeld tot u de paprika in reepjes heeft gesneden) en verliezen ze geen voedingswaarde waardoor al uw wokgerechten niet alleen supersnel klaar zijn, maar ook een bron van vitamines worden.

Wokgerechten met Solo producten

Met de producten van Solo kunt u heerlijke wokgerechten klaarmaken. Solo Delfine bevat bijvoorbeeld 33% minder kilocalorieën en heeft toch de smaak van gewone Solo. Op de website van Solo vindt u een handige zoekfunctie waarmee u naar hartenlust op zoek kunt gaan naar heerlijke wokgerechten. Eén van die wokgerechten is bijvoorbeeld gebakken noedels met kip. Zoals voor de meeste wokgerechten, heeft u hier een aantal specifieke sausjes voor nodig: sojasaus, chilisaus en sesamolie. Daarnaast 1 kipfilet, 200 g noedels, 1 uitje, sojascheuten (ook wel taugé genoemd), een halve paprika, een pijpajuintje en wat kruiden. Het is belangrijk de ingrediënten op voorhand al te snijden zodat u ze enkel nog op het juiste moment in de wok hoeft te kieperen. Voeg er voor de smaak ook een half limoentje bij (enkel het sap). Zo krijgt u de typische zuurtoets die niet mag ontbreken in uw wokgerechten. Deze gerechten maken namelijk steeds gebruik van een combinatie zuur, zout, zoet, bitter en pikant.

Wokgerechten uitwisselen

Heeft u recepten voor lekkere wokgerechten die u graag met anderen wilt delen? Zet ze dan zeker op de website van Solo zodat iedereen kan meegenieten van uw kookkunsten met de wok. Vergeet ook zeker niet een aantal recepten van anderen uit te proberen, zo brengt u altijd variatie in de keuken.