use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zalm in sesamkorstje met groentjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalm in sesamkorstje met groentjes

Zalm in sesamkorstje met groentjes

Zalm in sesamkorstje met groentjes

Zalm in sesamkorstje met groentjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 110 ml olijfolie
  • sap van 6 limoenen
  • 4 el sesamzaad
  • 1 el honing
  • 1 eiwit
  • 4 stukken zalm (elk ca. 140 g)
  • 1 el gemberpuree
  • 2 el Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Snij de groenten in schijfjes en leg ze in laagjes in een ovenschotel. Breng op smaak met zout, peper en 10 ml olijfolie en bak 15 minuten in de oven.
  3. Doe het limoensap met de honing en gember in een zeer warme pan. Laat tot de helft inkoken, zeef en voeg 100 ml olijfolie, zout en peper toe.
  4. Meng het eiwit met de sesamzaadjes. Smeer dit mengsel op één zijde van de zalm (die je vooraf kruidde met zout en peper). Bak de zalm langs de sesamzijde 1 minuut in Solo. Bak de andere zijde zo’n 30 seconden.
  5. Dresseer de zalm op een bord en stapel de groenten ernaast. Sprenkel er wat vinaigrette overheen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.