use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Varkenshaas met groente en pinda’s
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Varkenshaas met groente en pinda’s

Varkenshaas met groente en pinda’s

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 grote varkenshaasjes
  • 4 el sojasaus
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 el honing
  • 1 grote winterwortel
  • 200 g sugarsnaps
  • 200 g sperziebonen
  • 2 cm gemberwortel
  • 3 lente-uitjes
  • 50 g pinda’s
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 250 g woknoedels

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de varkenshaasjes in dunne plakjes. Meng in een kom sojasaus, chilipoeder en honing en marineer hierin het vlees een half uurtje.
  2. Schil of schrap de winterwortel en snijd in schuine plakken. Maak de sperziebonen en sugarsnaps schoon. Schil en rasp de gember en snijd de lente-uitjes in schuine stukjes. Rooster de pinda’s in een droge wok, laat ze uitdampen en hak ze grof.
  3. Bereid de woknoedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 kneepjes vloeibare margarine in de wok en roerbak hierin de plakjes varkenshaas tot ze hun roze kleur verloren hebben. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en verhit de rest van de vloeibare margarine in de wok.
  4. Roerbak hierin eerst de stukjes wortel ongeveer 1,5 minuut, voeg dan de sperziebonen, en vervolgens de sugarsnaps en gemberrasp toe. Roerbak 2 à 3 minuten.
  5. Schep de plakjes varkenshaas met de rest van de marinade terug in de wok en voeg de helft van de lente-uitjes en de gekookte noedels toe. Warm goed door.
  6. Schep in diepe kommen en garneer met de rest van de lente-ui en de pinda’s.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.