use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Valentijnshartjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Valentijnshartjes

Valentijnshartjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    12

Ingrediënten
 

  • 100 g koude Solo
  • 125 g bloem + extra voor het uitrollen
  • 100 g suiker
  • 1 eierdooier
  • Afwerking:
  • 6 el frambozenjam
  • Extra:
  • 2 grote bakplaten (bedekt met bakpapier)
  • 2 hartvormige steekvormpjes (1 grote en 1 heel kleine

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  2. Snijd de Solo in kleine stukjes.
  3. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooier en de Solo toe en meng met een pollepel, mixer of koele hand snel tot een stevig deeg (wel goed maar niet te lang mengen!). Pak het deeg in folie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten.
  4. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ca. 4 mm. Druk met het grote steekvormpje 22-24 hartjes uit het deeg. Steek uit het midden van de helft van de hartjes een klein hartje zodat er een hartvormig gat ontstaat. Leg de hartjes (ook de kleintjes) op de met bakpapier bedekte bakplaten. Vouw eventueel de deegrestjes op elkaar, rol ze weer uit en druk er meer hartjes uit.
  5. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten lichtbruin en gaar. (De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen maar worden hard als ze afkoelen.) Laat de koekjes op de bakplaten afkoelen.
  6. Besmeer de grote hartjes zonder gat gelijkmatig met frambozenjam. Leg de hartjes met gat er precies passend bovenop. De extra gebakken minihartjes kun je zo eten of als garnering op een toetje gebruiken.
Zowel de Valentijnshartjes als de minihartjes zijn leuk en lekker om een toetje mee te garneren.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.