use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Struisvogelsteak met zoete aardappel en pittige salsa van kerstomaatjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Struisvogelsteak met zoete aardappel en pittige salsa van kerstomaatjes

Struisvogelsteak met zoete aardappel en pittige salsa van kerstomaatjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 struisvogelsteaks
  • 2 el zoet paprikapoeder
  • 4 grote zoete aardappelen
  • 80 g Solo
  • 150 g kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven tot 160°C.
  2. Neem de steak een half uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  3. Snijd de aardappelen, gewassen maar ongeschild, in grove stukken. Doe ze in een ingevette ovenschotel, kruid met peper, zout en 2 el gehakte koriander. Leg er 40 g Solo, in vlokjes, over en bak ze 30 minuten in de oven, roer regelmatig om tot ze mooi krokant gebakken zijn.
  4. Snijd de kerstomaatjes in kwartjes. Snipper de ui fijn, hak de rest van de koriander fijn. Meng alles in een kom met de rode wijnazijn en 2 el olijfolie. Strooi er een flinke snuf paprikapoeder over. Laat 20 minuten marineren in de koelkast.
  5. Wrijf de rest van het paprikapoeder over het vlees en kruid nog met peper en zout. Smelt 40 g Solo in de pan en bak er de steaks, drie minuten langs beide kanten in. Volgens de eigen voorkeur kan je de steak iets korter of langer in de pan bakken. Laat het vlees nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Serveer de steak met de gebakken zoete aardappelen en de salsa van kerstomaat.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.