use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spaghetti Carbonara
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g verse spaghetti (koelvak)
  • 250 g ontbijtspek
  • 2 sjalotten
  • 6 eieren
  • verse tijmblaadjes
  • 100 g grana padano
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handvol platte peterselie
  • Solo

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 120°C. Leg 50 g van het ontbijtspek op een bakplaat met bakpapier en laat 15 – 25 minuten drogen in de oven. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  2. Kook de spaghetti beetgaar (volgens de aanwijzingen op de verpakking).
  3. Pel de sjalotten en knoflook en snipper ze fijn. Hak de bladpeterselie.
  4. Verhit wat Solo in een pan en bak het spek krokant. Doe er de sjalotsnippers, knoflook en tijmblaadjes bij. Voeg de pasta toe.
  5. Klop de eieren los met de kaas en voeg toe aan de pasta.
  6. Werk af met de bladpeterselie en het gedroogde spek.
  7. Rasp er nog wat grana padano over.
Dien je spaghetti carbonara altijd meteen op: zo vermijd je dat je pasta verder blijft garen in de saus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.