use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Sla van kegelschelpjes en maatjes met mangodressing
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Sla van kegelschelpjes en maatjes met mangodressing

Sla van kegelschelpjes en maatjes met mangodressing

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 takje selder
  • Solo
  • 1 kg kegelschelpjes
  • 2 maatjes = 4 filets
  • cayenne peper
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • Zout en peper
  • 1 rode krulsla
  • 2 tomaten
  • 8 eetlepels Calve mayonaise
  • 1 ui
  • 80 g sojascheuten
  • 1 grote rijpe mango
  • 2 eetlepels vers gehakte bieslook

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de kegelschelpjes grondig.
  2. Versnipper de ui en de gereinigde selder.
  3. Stoof deze versnipperde groenten in wat Solo.
  4. Giet er ongeveer 1/2 l water bij en breng aan de kook. Voeg er de cayennepeper aan toe en laat er de kegelschelpjes in maximum twee minuten garen.
  5. Haal de kegelschelpjes uit hun schelp en bewaar ze in het gezeefde kookvocht. (Vermijd uitdrogen!)
  6. Snij de maatjesfilets in repen (elke filet in vier).
  7. Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water.
  8. Was de krulsla en snij in dunne flinters.
  9. Pel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in ruitjes.
  10. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Mix met de mayonaise.
  11. Schik een bedje luchtige sla vermengd met krokante sojascheuten, die vooraf met wat frambozenazijn en peper en zout op smaak zijn gebracht, over de vier borden.
  12. Leg er de kegelschelpjes en stukjes maatjes op, versier rondom met tomaat. G
  13. iet er de mangodressing rond en bestrooi met de versnipperde bieslook.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.