use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Sigaren
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Sigaren

Sigaren

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 45 g Solo Margarine
  • 45 g eiwit (van 2 eieren)
  • 150 g bloemsuiker
  • 1 snuifje zout
  • 60 g bloem

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de Solo gedurende een minuutje op de laagste stand in de microgolfoven of au bain marie.
  3. Meng het eiwit en de bloemsuiker met een spatel in een kom. Voeg een snuifje zout toe en zeef hierop de bloem. Meng opnieuw. Voeg als laatste de gesmolten Solo toe. Meng opnieuw tot een homogeen beslag.
  4. Laat het beslag een nacht rusten in de koelkast.
  5. Bekleed een bakplaat met een siliconenmatje en smeer hierop met een eetlepel flinterdunne cirkels van het koekjesbeslag. Schuif ze in de oven en laat ze in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en haal de nog warme koekjes een voor een met een paletmes van het siliconenmatje. Werk snel: rol nu elk koekje rond een buisje (vb. een dikke viltstift). Leg de afgewerkte sigaartjes op een rooster en laat ze verder afkoelen.
Deze zelfgebakken sigaartjes zijn heerlijk als garnituur op een ijscoupe of gewoon als vieruurtje bij de koffie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.