use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Schaapjestaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Schaapjestaart

Schaapjestaart

Deze schaapjestaart is zó ongelooflijk makkelijk te maken, maar ziet eruit alsof je er uren werk aan hebt gehad. Precies wat je wil! Ideaal om mee uit te pakken.

Met dit schaapjes taart recept maak je een vrolijke Paastaart. Een leuke en feestelijke voorjaarstaart die er uit ziet als een schaapje. Met dit recept maak je een lekkere familie Paastaart voor groot en klein.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 40 min
  • Porties
     
    16 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 250 g Solo Patisserie (op kamertemperatuur)
  • 240 g bruine suiker
  • 3 eieren
  • 340 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 150 g yoghurt
  • 200 g middelgrote wortelen
  • 8 halve walnoten
  • 250 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 170 g marshmallows
  • 1 chocolade decoratiestift

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht: 160 °C). Vet een springvorm (26 cm) in en bestrooi met bloem of bedek de bodem met bakpapier (tip: bakpapier kun je in de meeste vormen met behulp van de springvormrand vastklemmen).
  2. Doe de Solo Patisserie in een kom. Voeg de suiker toe en meng met een elektrische klopper tot een gladde massa. Mix er een voor een zorgvuldig de eieren onder. Meng de bloem, het bakpoeder en de kaneel door elkaar en roer dit in twee keer, afgewisseld met de yoghurt, door het deeg.
  3. Was, schil en rasp de wortelen. Hak de walnoten grof. Roer onder het deeg. Stort het deeg in de beboterde en bebloemde springvorm en bak gedurende ca. 55 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Om te testen of de taart klaar is, prik je erin met een prikstokje. Als het stokje er schoon weer uitkomt, is de taart klaar. Laat de taart ca. 15 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Laat vervolgens volledig afkoelen.
  5. Klop de room samen met de poedersuiker stijf. Gebruik een mes om de boven- en zijkant van de taart met de slagroom te besmeren.
  6. Snijd de marshmallows met een schaar in twee en versier de taart tot een schaapje. Voor de oren hebben we een marshmallow diagonaal in twee gesneden en het snijvlak in glittersuiker (of bruine suiker) gedoopt. Gebruik de decoratiepen om het gezicht te tekenen.
Zorg dat de ingrediënten voor je schaapjestaart op kamertemperatuur zijn voor je eraan begint. Haal ze een uurtje op voorhand alvast uit de koelkast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.