use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Scampi in kruidenkorst en currymayonaise
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Scampi in kruidenkorst en currymayonaise

Scampi in kruidenkorst en currymayonaise

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 24 scampi
  • 12 sneetjes witbrood
  • 1 citroen
  • 1 takje krulpeterselie
  • 1 teentje look
  • 3 eieren
  • 5 dl druivenpitolie
  • 1 eetlepel currypasta
  • 1 flinke scheut witte wijnazijn
  • Solo vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de scampi, snijd ze aan de rugzijde in en verwijder het darmkanaal.
  2. Maak de persillade. Doe hiervoor het brood samen met de peterselie, een teentje look, peper en zout in de keukenrobot of blender. Rasp er wat zeste van citroen bij (ongeveer een koffielepeltje van het gele gedeelte van de schil). Hak alles kort op lage stand, zodat de persillade niet te fijn wordt.
  3. Kruid de scampi met peper en zout. Bak ze kort aan in gesmolten Solo en besprenkel ze met wat citroensap. Haal ze uit de pan en wentel ze in de persillade. Leg de scampi op een ovenplaat en laat ze nog een vijftal minuutjes op 200 graden korsten in de oven. Zo wordt de persillade heerlijk krokant.
  4. Maak de currymayonaise in een maatbeker. Doe er de eieren in, samen met de currypasta, azijn en de olie. Mix met een staafmixer tot je een mooie gladde currymayonaise hebt.
Dit gerecht kan je ook perfect als voorgerecht serveren, met een frisse salade erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.