use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Risotto met kip
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Risotto met kip

Risotto met kip

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 kipfilets
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • 2 sjalotjes
  • 240 g arboriorijst
  • 1 scheut Noilly Prat vermouth
  • 6 dl kipbouillon (van 1 blokje Knorr Bouillon Kip)
  • 1 bosje groene mini-asperges
  • bosje waterkers
  • 2 - 3 el erwtjes
  • 2 lente-uitjes
  • 80 g Parmezaanse kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de kipfilet in fijne reepjes. Verhit 1 el Solo vloeibaar in een antikleefpan en roerbak de reepjes kip mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Verhit enkele eetlepels Solo in een pan met zware bodem en roerbak de sjalotjes glazig. Doe er de rijst bij en roerbak glazig.
  3. Blus met de Noilly Prat, laat even inkoken en doe er geleidelijk de bouillon bij tot de korrels zacht zijn. Verdeel de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm en stoom ze gaar of bak ze kort aan in Solo. Snijd de lente-uitjes fijn.
  4. Doe, als de rijst gaar is, alle ingrediënten samen, zet nog even op het vuur en kruid af met peper.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.