use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pompoensoep met gebakken appel en geitenkaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pompoensoep met appel en geitenkaas

Pompoensoep met gebakken appel en geitenkaas

Deze verrassende pompoensoep met appel en geitenkaas doet het goed als lunch- of hoofdgerecht. En zonder broodje erbij is de soep een heerlijk voorafje.

Maak voor vandaag deze heerlijke zoet-kruidige pompoensoep met gebakken appel en geitenkaas. Met een heerlijk broodje erbij zet je een smakelijke lunchgerecht of licht hoofdgerecht op tafel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    35 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g pompoen met oranje schil (Hokkaido)
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 2 el kerriepoeder
  • 4 groene appels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 limoen
  • 1 flesje Solo Crèmefine Licht
  • 4 bruine pistolets of volkoren pistolets
  • 2 el citroenmayonaise
  • 10 g rucola
  • 40 g verse geitenkaas
  • Extra nodig: staafmixer

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de pompoen, schep de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes (het is niet nodig de pompoen te schillen).
  2. Verhit 1 eetlepel van de Solo Vloeibaar in een soeppan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een laag vuur. Bak het kerriepoeder en de pompoen 5 minuten mee. Voeg 550 ml water, de bouillontablet en peper naar smaak toe en breng alles aan de kook. Kook de pompoen in ± 15 minuten helemaal gaar.
  3. Schil intussen de appels, verwijder het klokhuizen en snijd 2½ appels in stukjes en de rest in dunne partjes van ± 7 millimeter dik.
  4. Boen de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers het sap eruit. Voeg de appelstukjes met het limoensap en de Solo Crèmefine Cuisine aan de soep toe en kook de appel ± 3 minuten mee.
  5. Verhit de rest van de Solo in een ruime koekenpan en bak de appelpartjes aan beide kanten lichtbruin.
  6. Pureer de soep met en staafmixer. Snijd de pistolets open, bestrijk de onderste helft met citroenmayonaise en verdeel er de rucola en de helft van de gebakken appelpartjes over. Schep de soep in kommen, leg de rest van de appelpartjes erin. Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de limoenrasp. Serveer met het broodje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.