use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Orloffgebraad met champignonsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Orloffgebraad met champignonsaus

Orloffgebraad met champignonsaus

Niks feestelijker dan zo'n lekker sappig stukje gebraad! Dit orloffgebraad met champignonsaus blaast dan ook iedereen van z'n sokken. Een topper met kerst of Nieuwjaar.

Niks feestelijker dan zo'n lekker sappig stukje gebraad! Dit orloffgebraad met champignonsaus blaast dan ook iedereen van z'n sokken. Een topper met kerst of Nieuwjaar.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 kg varkensgebraad
  • 6 sneetjes oude kaas (bijv. Oud- Brugge)
  • 6 sneetjes beenham
  • 1 el Solo Bakken en Braden
  • peper
  • zout
Voor de champignonsaus:
  • 250 g witte champignons
  • 1 el Solo Bakken en Braden
  • 150 ml Solo Crèmefine Vol
  • 250 ml kant-en-klare bruine fond
  • 1 scheutje cognac
  • peper
  • zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijfjes. Verhit een eetlepel Solo in een sauspan en bak de champignons aan. Blus met bruine fond en de Solo Crèmefine.
  2. Kruid het varkensgebraad met peper en zout. Verhit een eetlepel Solo in een braadslee en korst het vlees aan alle kanten aan. Schuif de braadslee een halfuur in in de voorverwarmde oven.
  3. Haal het vlees uit de oven. Snijd het gebraad in schijfjes. Leg een sneetje kaas en beenhesp tussen elk sneetje vlees en vorm zo opnieuw het gebraad in de braadslee. Zet alles nog tien minuutjes in de oven, tot de kaas smelt.
  4. Werk de champignonsaus af met peper, zout en een scheutje cognac. Serveer het gebraad met de saus en aardappelkroketten of peterselie-aardappeltjes.
Eten er kinderen mee? Laat dan gerust de cognac in de saus achterwege.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.