use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Oosterse salade met tijgergarnalen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Oosterse salade met tijgergarnalen

Oosterse salade met tijgergarnalen

Wauw… wat een feest van smaken, deze oosterse salade met pittige tijgergarnalen. Eén keer proven en je bent verkocht!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 komkommer
  • 2 jonge wortelen
  • 100 g sojascheuten
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 2 zakjes Basmati-rijst
  • 2 dl gembersiroop
  • 3 limoenen
  • 1 stuk citroengras (stengels)
  • 1 teentje look
  • 1 bosje koriander
  • Solo Vloeibaar
  • 24 tijgergarnalen
  • witte sesamzaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de komkommer, de wortelen en snijd ze in dunne reepjes. Snijd ook de lente-uitjes in reepjes. Meng de groenten in een kom samen met de sojascheuten.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Voor de vinaigrette: meng de gembersiroop met het sap van de limoenen, snij het citroengras en een teentje look fijn en meng alles. Snijd ook de steeltjes van de koriander fijn (de blaadjes heb je later nodig) een laat die marineren in de vinaigrette. Kruid met peper en zout en giet het sausje in een glazen pot of bokaal.
  4. Maak de vinaigrette best een dag of enkele uren van tevoren, opdat het citroengras alle smaak kan afgeven. Bewaar de vinaigrette in de koelkast en schud er af en toe eens mee. Na enkele uren zal je merken dat de vinaigrette al de smaken heeft geabsorbeerd. Giet nu door een zeef en giet enkele lepels vinaigrette over de salade. Voeg er nu ook de korianderblaadjes aan toe.
  5. Verhit wat Solo Vloeibaar in een pan en bak de tijgergarnalen circa 3 minuten of tot ze niet meer glazig zijn. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en rol de gebakken tijgergarnalen erdoor. Dresseer ze vervolgens op de salade.
  6. Serveer de Basmati-rijst erbij, eventueel in een apart potje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.