use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Moderne waterzooi
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Moderne waterzooi

Moderne waterzooi

van Jeroen de Pauw

van Jeroen de Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    40 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 kipfilets
  • 2 el Solo Bakken en Braden
  • kipkruiden
  • Groenten
  • 4 jonge worteltjes
  • 2 selderstengels
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 handvol broccoliroosjes
  • zout
  • 12 middelgrote vastkokende aardappelen
  • Saus
  • 50 ml light room
  • 500 ml kippenbouillon
  • peper en zout
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje verse tijm
  • 2 busseltjes waterkers
  • 1 potje zure room

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Spoel de kipfilets onder koud water en dep droog met keukenpapier.
  2. Kruid de kip met de kipkruiden. Laat een eetlepel Solo heet worden in een pan en bak de kipfilets kort aan tot ze rondom goudbruin zien.
  3. Was de groenten en snijd de wortels, de selder, de prei en de ui in julienne. Stoof ze langzaam in een diepe pan met een eetlepel Solo.
  4. Kook de broccoliroosjes zeer kort in gezouten water en laat ze schrikken in koud water.
  5. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
  6. Maak de saus. Kruid de kippenbouillon stevig met peper en zout en laat een kwartiertje inkoken met laurier en tijm.
  7. Haal het laurierblaadje en het takje tijm uit de bouillon. Hou 4 mooie takjes waterkers opzij. Mix de rest van de gewassen waterkers onder de saus, samen met de light room en de zure room.
  8. Presentatie: leg twee eetlepels juliennegroenten in een diep bord en schep er de broccoli bij.
  9. Leg er de kipfilet bovenop en schik er de aardappelen bij. Schenk de saus er rijkelijk over.
  10. Versier met een frisgroen takje waterkers en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.