use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mechelse koekoek met champignonsaus op basis van Gouden Carolus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mechelse koekoek met champignonsaus op basis van Gouden Carolus

Mechelse koekoek met champignonsaus op basis van Gouden Carolus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 Mechelse koekoek
  • 1 citroen
  • Solo wikkel
  • verse salie
  • 2 el casonnadesuiker
  • 2 el Gouden Carolus Classic
  • paprikapoeder
  • venkelpoeder
  • komijnpoeder
  • Solo vloeibaar
  • 4 mandarijntjes
  • venkelzaad/komijnzaad
  • romanesco bloemkool
  • Voor de knolselderpuree:
  • 800 g knolselder
  • 400 g aardappelen
  • 1 dl melk
  • nootmuskaat
  • Ras el hanout (Marokkaanse kruidenmengeling)
  • Voor de saus:
  • 1 sjalotje
  • 500 g gemengde boschampignons
  • 1 flesje Gouden Carolus
  • wildfond
  • room
  • grove mosterd

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 à 200°C.
  2. Maak een marinade van 2 el casonnadesuiker, 2 el Gouden Carolus, 1 tl paprikapoeder, 1 tl venkelpoeder , 1 tl komijnpoeder en 1 el Solo vloeibaar.
  3. Bereid de Mechelse koekoek:
  4. Wrijf de Mechelse koekoek volledig in met de marinade en steek de citroen en salie in de buikholte. Braad de koekoek ca. 1 uur in de oven tot hij gaar is (gaartijd is sterk afhankelijk van het gewicht van de koekoek en de sterkte van de oven).
  5. Bereid de knolselderpuree:
  6. Schil de aardappelen en knolselder en snijd ze in stukjes. Kook ze gaar in de melk (met eventueel wat water) en pureer ze. Werk af met nootmuskaat en 1 tl Ras el hanout.
  7. Bereid de mandarijnen en romanesco:
  8. Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Zet ze enkele minuten in de warme oven en werk af met venkelzaad. Verdeel de romanescobloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water.
  9. Bereid de champignonsaus:
  10. Pel het sjalotje, snipper het fijn en stoof het glazig in een klontje Solo. Voeg de afgeborstelde champignons toe en stoof ze aan. Blus met de fond en Gouden Carolus, voeg de room en mosterd toe en laat inkoken tot een romige saus.
  11. Verdeel de Mechelse koekoek in stukken en dresseer ze op en bord met de knolselderpuree, de romanescobloemkool en mandarijntjes. Geef er de champignonsaus apart bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.