use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Krokante Griekse minisalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Krokante Griekse minisalade

Krokante Griekse minisalade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 velletjes filodeeg (of loempiadeeg)
  • olijfolie
  • 100 g halloumi
  • 2 groene slablaadjes
  • 0.5 rode ui
  • 8 zwarte olijven (zonder pit)
  • 4 kerstomaatjes
  • stukje komkommer
  • sap en rasp van een halve citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Knip of snijd het deeg in kleine vierkantjes van ca. 9 bij 9 cm en bestrijk ze royaal met olie. Bekleed 8 vuurvaste eierdopjes (of kleine schaaltjes) met het deeg en zet ze ca. 10 minuten in de oven.
  2. Bestrijk de haloumi heel lichtjes met olie en gril ze in een hete grillpan. Snijd de overige ingrediënten klein, verbrokkel de gegrilde kaas erdoor en breng alles op smaak met citroensap en rasp, de rest van de olijfolie, zout en peper.
  3. Neem de gebakken deegbakjes voorzichtig uit de eierdopjes en vul ze met de salade.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.