use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Knoflookkip uit de oven met pompoen, aardappelen en druiven
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Knoflookkip uit de oven met pompoen, aardappelen en druiven

Knoflookkip uit de oven met pompoen, aardappelen en druiven

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 800 g krielaardappeltjes
  • 500 g geschilde pompoen
  • 2 grote uien
  • 250 g pitloze druiven
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el bouillonpoeder
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 0.5 el (vers)gemalen zwarte peper
  • 1 hele kip (ongeveer 1 kg)
  • 8 takjes verse peterselie of koriander

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verhit de oven voor op 220°C. Boen de aardappelen schoon onder stromend water en halveer ze. Snijd de pompoen in iets grotere stukken dan de aardappelen. Pel de uien en snijd elke ui in 8 stukken. Was de druiven. Pel de knoflook, plet tot een fijne massa en meng de knoflook met het bouillonpoeder, de vloeibare margarine en de peper.
  2. Doe de aardappelen en de uien met 1 eetlepel van het knoflook-margarinemengsel in een grote braadslee. Meng goed door elkaar. Wrijf de kip vanbinnen in met 2 eetlepels van het knoflook-margarinemengsel. Plaats de kip in het midden van de braadslee en schik de aardappelen en de uien eromheen. Zet de braadslede 1 uur en 15 minuten in de oven.
  3. Meng de rest van het knoflookmengsel door de pompoen. Meng een half uur voor het einde van de kooktijd de pompoen en de druiven door de aardappelen en de uien. Gebruik hiervoor een kooklepel met een lange steel.
  4. Hak de peterselie of de koriander fijn.
  5. Verdeel de kip in 8 porties. Doe de kip samen met de groente en de druiven op een grote schaal en strooi de fijngehakte kruiden erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.