use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kalfshamburger met munt, peterselie, dragon en aardappelsalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalfshamburger met munt, peterselie, dragon en aardappelsalade

Kalfshamburger met munt, peterselie, dragon en aardappelsalade

van Jeroen de Pauw

van Jeroen de Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Hamburger:
  • 800 g kalfsgehakt
  • Solo Vloeibaar
  • 4 takjes verse munt
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel dragon
  • 2 sjalotjes
  • 2 eitjes
  • Aardappelsalade:
  • 250 g krielaardappeltjes
  • 1 ui
  • 1 handje gehakte peterselie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 scheutje azijn
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Hamburger:
  2. Kruid het gehakt met peper en zout en meng er een eitje onder.
  3. Hak de munt, peterselie, dragon, de sjalotjes en de uien fijn en meng ze onder het gehakt.
  4. Maak er hamburgers van.
  5. Laat de hamburgers een uurtje rusten in de koelkast, zodat ze goed stevig worden.
Bereiding
  1. Aardappelsalade:
  2. Was de krieltjes en kook ze met de schil in gezouten water.
  3. Giet ze af en pel de krieltjes.
  4. Maak een dressing met de mayonaise, de mosterd, een scheutje azijn en een scheutje water.
  5. Kruid af met peper en zout.
  6. Giet de dressing over de aardappels en voeg er de gehakte peterselie en de gehakte ajuin aan toe.
  7. Kruid verder af met peper en zout.
  8. Bak de hamburgers in een beetje Solo.
  9. Serveer de hamburger met de aardappelsalade. Voeg er ter versiering nog enkele verse kruidenblaadjes aan toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.