use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Huisgemaakte speculaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Huisgemaakte speculaas

Huisgemaakte speculaas

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 200 g Solo Margarine
  • 450 g bruine suiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 ei
  • 750 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 15 g kaneel
  • 100 ml melk

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de Solo samen met de bruine suiker in een mengkom. Meng met de mixer goed door mekaar tot een homogene massa.
  3. Voeg zout, ei en honing toe, samen met de melk en blijf kloppen met de mixer.

  4. Zeef de bloem, het amandelpoeder, de kaneel, over het Solo-suikermengsel en klop verder tot een luchtig beslag.
  5. Laat het speculaasdeeg een nachtje afgedekt rusten in de koelkast.

  6. Bestuif ’s anderdaags je werkblad met wat bloem en rol het speculaasdeeg uit tot een dikte van ongeveer een centimeter. Steek dan je speculaaskoekjes uit in de gewenste vorm of versnijd het deeg in rechthoekjes.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje en leg hierop de speculaaskoekjes. Schuif ze in de oven en laat 25 tot 30 minuten bakken.
  8. Laat de speculaas afkoelen op een rooster.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.