use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hoevekip met linzen en Comté-aardappel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hoevekip met linzen en Comté-aardappel

Hoevekip met linzen en Comté-aardappel

De Comté is een Franse kaas, afkomstig uit de Jura, uit de Franche-Comté.

De Comté wordt nog in vele kleine kaasmakerijen geproduceerd.

Hij is lekker in blokjes aan het aperitief, op de kaasschotel en in talloze gerechten te gebruiken .

De Comté is een Franse kaas, afkomstig uit de Jura, uit de Franche-Comté.

De Comté wordt nog in vele kleine kaasmakerijen geproduceerd.

Hij is lekker in blokjes aan het aperitief, op de kaasschotel en in talloze gerechten te gebruiken .

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g groene linzen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0.5 wortel
  • 0.5 ui
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 100 ml witte wijn
  • 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip
  • 4 kleine aardappeltjes
  • 1 eetlepels peterselie, gehakt
  • 100 g Comté, gemalen
  • 4 hoevekip filets
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Maak een bouillon van 500 ml water en het bouillonblokje.
Bereiding
  1. Fruit de linzen in een beetje olie.
  2. Voeg de ui en wortel toe en laat ze kort meestoven.
  3. Voeg de laurier en de tijm toe.
  4. Voeg de witte wijn en de bouillon toe en laat garen.
  5. Kook de aardappelen ongeschild in gezouten water.
  6. Haal het pulp uit de aardappel en vermeng met de peterselie, de Comté en 1 eetlepel Solo Vloeibaar en kruid het mengsel naar smaak.
  7. Vul de aardappelen opnieuw met dit mengsel en hou ze warm.
  8. Bak de kip op een zacht vuur in een beetje Solo Vloeibaar.
  9. Blus na het bakken de pan met het linzenmengsel.
  10. Voeg indien nodig wat water toe.
  11. Schik het vlees op warme borden en giet het linzenmengsel erover.
  12. Werk af met de aardappels.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.