use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Groentefricassee

Groentefricassee

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g nieuwe wortelen
  • 1 broccoli
  • 200 g peulerwten
  • 150 g doperwten
  • 0.5 bos radijsjes
  • 2 rode uien
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 kleine rode Spaanse peper
  • 18 kerstomaatjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes.
  2. Verdeel de broccoli in bloempjes, maar hou de stengels.
  3. Was de bloempjes in water met azijn en spoel ze dan af met klaar water.
  4. Schil de broccolistengels met een dunschiller en snij ze dan in zeer fijne schijfjes.
  5. Ontdoe de peulerwten van hun steeltjes, peul de erwtjes, schraap de radijsjes en was ze in klaar water. Snij ze vervolgens in fijne schijfjes.
  6. Pel de rode uien en snij ze fijn. Doe ze in een diepe pan of wok met Solo Vloeibaar en voeg er dan de wortelstaafjes, de broccolischijfjes en de erwtjes bij.
  7. Strooi er peper en zout over en bedek alles met water.
  8. Voeg er de volledige Spaanse peper aan toe, meng, dek af en laat 10 minuten op een zacht vuurtje koken, tot de wortelen zacht zijn.
  9. Voeg er vervolgens de broccolibloempjes aan toe en laat nog 10 minuten afgedekt koken.
  10. Voeg er daarna de peulerwten, de kerstomaatjes en de schijfjes radijs aan toe en laat de groenten op een middelmatig vuurtje koken terwijl je constant roert tot het kooknat bijna helemaal verdwenen is. Haal de Spaanse peper eruit en dien de fricassee warm op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.