use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Griekse Quesadilla-Hapjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Griekse Quesadilla-Hapjes

Griekse Quesadilla-Hapjes

Rezept van Elien's Cuisine Op zoek naar het lekkerste griekse quesadilla-hapjes recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag!

Rezept van Elien's Cuisine
Een zomers hapje waarbij de Mexicaanse keuken die van de Griekse ontmoet ideaal voor bij een zomerse apéro. Doe daarbij een Mojito, een zomers weertje en leuk gezelschap en je hebt alle elementen voor een perfecte apéro.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    35 min
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 8 tortillas
  • 400 g verse spinazie
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g feta
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 1 komkommer
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 3 el Solo Crèmefine
  • 2 el fijngehakte dille
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 citroen
  • Solo vloeibaar
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de sjalot en één teentje knoflook en hak fijn.
  2. Verhit een ruime stoofpot met een scheutje Solo vloeibaar.
  3. Stoof hierin de sjalot en de look glazig. Roer regelmatig en laat de knoflook niet bruin worden.
  4. Voeg de spinazie toe, roer goed zodat de spinazie kan slinken. Voeg ook een snuifje zout en peper toe.
  5. Eenmaal geslonken, haal van het vuur en schep in een vergiet zodat de spinazie kan uitlekken.
  6. Laat even afkoelen. Duw de spinazie goed aan zodat het meeste vocht eruit is.
  7. Verbrokkel de feta, hak de zongedroogde tomaten fijn en meng met de afgekoelde (en uitgewrongen) spinazie. Voeg ook nog 1 el fijngehakte dille toe.
  8. Voor de tzatziki, hak de komkommer in kleine blokjes. Pel het teentje knoflook en hak heel fijn.
  9. Meng de blokjes komkommer met de fijngehakte knoflook, griekse yoghurt, Solo Crèmefine, 1 el fijngehakte dille en 1 el fijngehakte peterselie. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Bewaar koel.
  10. Voor de quesadilla’s: verwarm de oven voor op 210 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier.
  11. Neem 1 tortilla, wrijf deze aan beide kanten in met Solo vloeibaar en leg op de beklede bakplaat.
  12. Strooi hierover wat voldoende geraspte kaas, gevolgd door wat van het spinazie-feta mengsel, terug een beetje geraspte kaas en sluit met een tortilla. Wrijf deze tortilla ook opnieuw in met Solo vloeibaar.
  13. Doe hetzelfde met de overige tortilla’s.
  14. Bak in de oven voor ongeveer 8 à 10 minuten tot de bovenste tortilla mooi goudbruin is. Draai dan om en bak nog eens 6 à 8 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  15. Haal uit de oven, verdeel in kleinere porties en serveer direct met de tzatziki.

TIP

Maak de tzatziki niet te lang op voorhand want dan wordt deze te waterachtig. Je kan wel op voorhand de komkommer al in blokjes snijden en net voor het serveren, alles mengen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.