use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Goudbrasem met zelfgemaakte rode curry
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Goudbrasem met zelfgemaakte rode curry

Goudbrasem met zelfgemaakte rode curry

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 goudbrasems
  • 3 cm gember
  • 0.5 limoen
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 el Solo
  • Voor de rode curry
  • (14 dagen houdbaar in de koelkast):
  • 2 rode chilipepers
  • 0.25 tl korianderzaad
  • 0.25 tl komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snuifje zout
  • 0.5 stengel citroengras
  • limoenzeste

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de rode currypasta:
  2. Rooster de koriander- en komijnzaadjes in een droge pan. Stamp ze met de look en het zout in de vijzel fijn. Snipper de chilipepers, sjalot, citroengras fijn en rasp de limoenzeste. Wrijf ze in de vijzel door de currypasta.
  3. Neem 2-3 tl van de currypasta en meng ze door de kokosmelk.
  4. Schil de gember en snijd in fijne plakjes. Snijd de limoen in plakjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Maak de vis schoon, maak er inkervingen in en doe daar de gemberplakjes in. Vul de buikholte van de vis met de limoenplakjes.
  7. Vet een ovenschaal in met wat Solo en leg er de vis in. Schenk er de rode currysaus over. Zet 15-20 minuten in de oven (afhankelijk van het gewicht van de vis).
Serveer op z’n Thaïs met gestoomde Jasmijnrijst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.