use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde speculaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    8
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 220 g Solo Margarine
  • 220 g basterdsuiker
  • 470 g bloem
  • 30 g speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 dl water
  • mespuntje zout
  • 600 g blanke amandelen
  • 500 g suiker
  • 2 eieren
  • bloem
  • poedersuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Roer in een kom de margarine zacht met de suiker. Zeef de bloem met de kruiden en het bakpoeder erboven, voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed het tot een deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even rusten in de koelkast.
  2. Maak intussen de amandelspijs. Maal 500 gram amandelen fijn in de keukenrobot. Voeg de suiker en het ei toe en laat het tot een smeuïge massa draaien. Bestuif het aanrecht met bloem of poedersuiker en rol de spijs uit tot lange rollen.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het speculaasdeeg uit tot langwerpige lappen van ca. 0.5 centimeter dik. Leg het spijs op het deeg en rol het deeg op. Leg de rol met de sluitnaad naar beneden op een bakplaat en maak met de deegroller de bovenkant iets plat. Bestrijk het met losgeklopt ei en garneer het met de overige amandelen.
  4. Bak de gevulde speculaas middenin de oven in ca. 30-40 minuten gaar.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.