use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde parelhoenfilet met aardappelpuree, ui en stoofpeer
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Parelhoenfilet vullen

Gevulde parelhoenfilet met aardappelpuree, ui en stoofpeer

Recept zelf parelhoenfilet vullen met aardappelpuree, ui , knolselderij en stoofperen.

Heerlijke gevulde parelhoenfilet met aardappelpuree, knolselderij, cranberry's, rode ui en stoofperen. Extra lekker en verantwoord genieten door de Becel Bakken en Braden voor 2 volwassen personen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 150 g kleine stoofperen
  • 1 tl suiker
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 300 g kruimige aardappels
  • 200 g knolselderij
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el gedroogde cranberries
  • 225 g parelhoenfilet (2 stuks)
  • 100 g rode uien
  • 20 g Becel Bakken en Braden
  • 3 el broodkruimels
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt
  • 0.25 appel, zoetzuur
  • extra nodig: bindtouw

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de stoofperen, halveer ze en snijd de klokhuizen eruit. Breng ze in een klein passend pannetje met 2 dl water, de suiker en het kaneelpoeder aan de kook en stoof ze op een laag vuur in 1 uur helemaal gaar.
  2. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hak de cranberry’s grof.
  3. Trek de haasjes (dit zijn de lange stukjes vlees die aan de binnenzijde van de filets zitten) van de parelhoenfilets en hak het vlees heel fijn. Snijd de filets in zodat de filet opengeklapt kan worden. Pel en snijd de rode uien in partjes.
  4. Verhit 5 g Becel in een kleine koekenpan en fruit de sjalot met de knoflook 2 minuten op een laag vuur. Schep de cranberry’s en het broodkruim erdoor en bak ze 1 minuut mee.
  5. Voeg 2 el water toe en schep het geheel goed om. Doe het over in een schaaltje en laat het afkoelen. Schep de gehakte parelhoenfilet, 2 tl van de peterselie en peper er naar smaak door. Verdeel het mengsel over de opengevouwen parelhoenfilets en vouw ze weer dicht. Bind de filets vast met bindtouw.
  6. Kook de aardappelen met de knolselderij in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Verhit intussen de rest van de Becel in een koekenpan en bak de gevulde filets rondom bruin aan. Voeg de rode uiparten toe en bak de parelhoen met de ui in ca. 7 minuten gaar. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
  7. Giet de aardappelen en de knolselder af maar vang het kookwater op. Stamp ze met een beetje van het kookwater tot een grove knolselder aardappelpuree en breng het geheel op smaak met peper. Roer de appelstukjes erdoor.
  8. Neem de parelhoenfilets uit de pan, snijd ze schuin middendoor en leg ze op de borden. Voeg 3 el heet water aan het bakvet toe, roer het aanbaksel los en lepel de jus over de parelhoen. Schep de puree, de stoofperen en de gebakken uien erbij. Bestrooi de borden met de rest van de peterselie en serveer de gevulde parelhoenfilet met aardappelpuree, ui en stoofpeer direct. Eet smakelijk!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.