use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde kipfilet met Iberisch spek
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde kipfilet met Iberisch spek

Gevulde kipfilet met Iberisch spek

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 kipfilets
  • 1 kop polenta
  • 1 handvol verse koriander
  • 1 handvol dadels
  • zest van ½ sinaasappel
  • 60 g manchegokaas (Spaanse schapenkaas)
  • 1 chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 20 - 24 plakjes Iberisch spek
  • 1 el Solo
  • 3 coeur de boeuf-tomaten
  • fleur de sel
  • vers gemalen peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de polenta klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de polenta niet te dik worden (anders wordt hij kleverig). Hak de koriander fijn en snijd de dadels in stukjes. Rasp de manchegokaas en schep samen met de sinaasappelzeste, de koriander en de dadels door de polenta. Snipper de chilipeper en knoflook fijn en meng ze door de polenta.
  2. Sla de kipfilets plat tussen twee laagjes plasticfolie. Verdeel de polenta over de filets en rol ze op. Omwikkel de kiprolletjes met de plakjes spek. Verhit wat Solo in een antikleefpan en bak er de kipfilets langs alle kanten in aan tot ze een goudbruine kleur krijgen.
  3. Verwarm de oven voor op 180-200°C. Leg de kiprolletjes op een bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de sterkte van je oven en de dikte van de filets). Draai ze halverwege de baktijd om en controleer goed of de filets gaar zijn.
  4. Snijd de coeur de boeuf-tomaten in fijne schijfjes en werk af met fleur de sel en peper.
  5. Serveer met verse korianderblaadjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.