use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde kalkoen met pruimen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde kalkoen met pruimen

Gevulde kalkoen met pruimen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Op tijd klaar
    2 uur 55 min
  • Porties
     
    12 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 500 g ongekruid gemengd gehakt (kalf/varken)
  • 5 cl Armagnac
  • 1.2 liter Kippenbouillon
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 200 g gerookte ontbijtspek plakjes
  • bardeerspek (om te bekleden)
  • 5 el Solo Vloeibaar
  • 500 g ontpitte pruimen
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 kalkoen (a 4 kg)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Fruit de spekblokjes. Laat ze uitlekken en bak de dungesneden ui en het gehakt rul in het bakvet.
  2. Voeg 250 g grof gehakte pruimen en de spekblokjes toe zodra het vlees gaar is.
  3. Neem de pan van het vuur, voeg het losgeklopt ei en de Armagnac toe en breng op smaak. Vul de kalkoen met deze bereiding. Naai de openingen dicht en leg de kalkoen in een braadslee.
  4. Bestrijk helemaal met Solo Vloeibaar, kruid met peper en zout en bedek de borst met het spek.
  5. Besprenkel de kalkoen met een glas bouillon en dek hem helemaal af met aluminiumfolie.
  6. Zet gedurende 2 uur in een voorverwarmde oven (180°C) en besprenkel elk kwartier met bouillon.
  7. Verwijder de aluminiumfolie en het spek en laat nog 15 minuten doorbakken.
  8. Snij de plakjes spek in tweeën, wikkel ze rond de resterende pruimen en steek ze per twee op tandenstokers. Schik ze rond de kalkoen en zet 15 minuten in de oven.
  9. Serveer bij elke portie kalkoen een beetje vulling en enkele in spek gewikkelde pruimen. Ontvet de braadjus en serveer in een sauskom.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.