use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gekookte mosselen met paprika, cherrytomaat en stokbrood
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gekookte mosselen met brood

Gekookte mosselen met paprika, cherrytomaat en stokbrood

Recept zelf Mediterraanse mosselen koken met verse mosselen, cherrytomaat en courgette. Recepten mosselen koken.

Heerlijke gekookte mosselen in mediterraanse stijl. Met paprika, kerstomaatjes, courgette en groene kruiden. Extra lekker door de Becel Original vloeibaar en het warme volkoren stokbroodje uit de oven.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 gele paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 kg verse mosselen
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 1.5 el Becel Original (vloeibaar)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 100 ml appelsap
  • 150 g volkoren stokbrood
  • 15 g gemengde groene kruiden (bijv. dille, bieslook en peterselie)
  • 2 el Becel Dressing

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de paprika en courgette in kleine stukjes. Was de mosselen, gooi kapotte en ver openstaande mosselen weg. Halveer de cherrytomaatjes.
  2. Verwarm de Becel Original in een grote diepe pan en bak hierin de paprika en courgette met 1½ theelepel kerrie 3 minuten. Voeg het appelsap toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe. Schud alles goed op en laat de mosselen met het deksel op de pan in een paar minuten gaar worden (de schelpen zijn dan wijd open).
  3. Hak in de tussentijd de kruiden grof. Meng de Becel Dressing met een halve theelepel kerriepoeder en een kwart van de kruiden. Voeg de rest van de kruiden, de tomaten en vers gemalen peper aan de gaar gekookte mosselen toe, schud ze op en verwarm nog 2 minuten. Verdeel over 2 grote borden en geef de saus en het brood erbij.
Het brood voor de gekookte mosselen met paprika, cherrytomaat en volkorenbrood kan worden opgewarmd in een hete oven, 180 °C (ca. 5 minuten).

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.