use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gehakttaart Italiaanse Stijl
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gehakttaart Italiaanse Stijl

Gehakttaart Italiaanse Stijl

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el Bertolli vloeibaar
  • 3 bolletjes mozzarella
  • 1 bos peterselie
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 900 g kalfsgehakt
  • 4 eieren
  • 60 g broodkruimels of paneermeel
  • 2 el Dijonmosterd
  • ronde quichevorm of springvorm (doorsnede ca. 28 cm)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de mozzarella in blokjes. Hak de peterselie fijn. Laat het deeg ontdooien.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een pan en fruit de uien en knoflook ca. 2 minuten. Laat afkoelen. Kneed in een kom het gehakt met de gebakken uien, knoflook, mozzarella, 3 eieren, broodkruim, mosterd, peterselie en breng het op smaak met zout en peper.
  3. Vet de vorm in en druk de velletjes bladerdeeg dakpansgewijs tegen de rand van de vorm (niet op de bodem). Laat het deeg hierbij overhangen.
  4. Schep het gehaktmengsel erin en vouw het deeg over het gehakt. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de taart in 45-60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.