use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebraden kip à la bonne femme
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebraden kip à la bonne femme

Gebraden kip à la bonne femme

Gebraden kip à la bonne femme is een heerlijke klassieker uit de Franse keuken. Het staat voor een simpele, huisgemaakte en lekkere maaltijd.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 bos jonge worteltjes
  • 200 g sluimererwten
  • 100 g zilveruitjes
  • 150 g champignons
  • 1 rode ui
  • 500 g krielaardappelen
  • 100 g ontbijtspek aan 1 stuk
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 4 grote kippenbouten
  • paprikapoeder
  • 2 takjes verse rozemarijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de worteltjes in koud water, schillen hoeft niet. Snijd ze in schuine staafjes. Was de sluimererwten en snijd ze in schuine schijfjes. Pel de zilveruitjes. Snijd de champignons in vieren. Pel de ui en snijd hem grof.
  3. Schrob de krielaardappeltjes onder stromend water schoon. Kook ze in de schil met een beetje zout op een tiental minuutjes halfgaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.
  4. Snijd het spek in blokjes. Verhit een eetlepel Solo in een antikleefpan en bak hierin de spekblokjes gedurende 1 minuut. Schep ze uit de pan en houd ze apart.
  5. Wrijf de pan schoon met keukenpapier, verhit ze opnieuw en voeg 2 eetlepels Solo Vloeibaar toe. Bak nu de champignons, de zilveruitjes, de sluimererwten, de worteltjes en de rode ui samen gedurende 5 minuten. Zet ze opzij.
  6. Wrijf de kippenbouten in met Solo Vloeibaar en kruid ze met zout, peper en paprikapoeder. Bak de bouten op een hete grillpan 1 minuut aan elke kant en leg ze in een ovenschaal.
  7. Schik de gebakken groenten, de spekblokjes en de krielaardappeltjes rond de kippenbouten. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en strooi ze over de kip en de groenten. Roer 1 eetlepel Solo Vloeibaar door de groenten, schuif de schaal in de oven en laat gedurende 30 minuten garen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.