use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken kwartel met groene kool, spekjes en aardappel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken kwartel met groene kool, spekjes en aardappel

Gebakken kwartel met groene kool, spekjes en aardappel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 250 g gezouten spek
  • 1 groene kool
  • enkele klontjes Solo
  • peper en zout
  • 1 sjalot
  • 1 blad laurier
  • 0.5 l kalfsfond
  • 2.5 dl witte porto
  • 8 halve ontbeende kwartels

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen, snij ze in fijne dobbelsteentjes en kook ze gaar in kokend gezouten water.
  2. Snij het spek en de groene kool in fijne reepjes. Bak de spekjes krokant in wat Solo en voeg er daarna de gekookte aardappelblokjes en de gesnipperde kool aan toe.
  3. Stoof alles samen lekker gaar en kruid bij met peper en zout naar eigen smaak.
  4. Snipper de sjalot en stoof die aan in een klontje Solo. Voeg er het laurierblad, de kalfsfond en de porto aan toe. Laat alles goed doorkoken totdat het ingekookt is.
  5. Werk de saus af met een klontje Solo en mix ze goed met een staafmixer.
  6. Bak de kwartels 4 minuten aan beide kanten lichtroze in een hete pan met Solo. Omwikkel ze met zilverpapier en laat ze zo enkele minuten rusten in de oven.
Serveer de kwartels op de groenten met een lepeltje portosaus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.