use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken kiprepen in verse bleekselder tomatensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kiprepen in verse saus

Gebakken kiprepen in verse bleekselder tomatensaus

In Becel gebakken kiprepen met een home made tomatensaus en spaghetti.

In Becel gebakken kiprepen met een zelfgemaakt overheerlijke tomatensaus en spaghetti. Dit gerecht heeft een tal van variatie mogelijkheden. Vervang de kipfilet eens kalkoenfilet of magere varkens-, kalfs-, of rundervlees.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 300 g kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g bleekselderij
  • 600 g rijpe tomaten
  • 60 g Becel Bakken & Braden
  • 3 el fijngehakt verse mediterrane kruiden (oregano, tijm en rozemarijn) of 1 el gedroogde
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 300 g volkoren spaghetti

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de kipfilet in dunne repen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de bleekselder in boogjes. Was en snijd de tomaten in stukjes.
  2. Verhit de Becel Bakken & Braden in een sauteerpan en roerbak de kiprepen 4 minuten. Voeg de ui met de knoflook en de selder toe en roerbak 3 minuten. Voeg de tomaten, de kruiden en 1 tl versgemalen peper toe. Roerbak alles 2 minuten. Roer het bouillonketeltje erdoor, voeg 250 ml heet water toe en breng alles aan de kook. Kook ca. 25 minuten op een laag vuur. Roer regelmatig om.
  3. Kook intussen de spaghetti in ruim water beetgaar. Verdeel de spaghetti over de borden en schep er de kiprepen en de saus over.
Voeg vlak voor het einde van de stooftijd een flinke scheut balsamicoazijn toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.