use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocolade kerstkoekjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocolade kerstkoekjes

Chocolade kerstkoekjes

Met dit chocolade koekjes recept maak je lekkere kerstkoekjes. Deze feestelijke chocolade maantjes gegarneerd met pure chocolade en kleine sterretjes smaken heerlijk als kerstkoekje bij de koffie en de thee.

Met dit chocolade koekjes recept maak je lekkere kerstkoekjes. Zo’n chocolade kerstkoekje met amandel smaakt echt verrukkelijk. Met deze chocolade maantjes met pure chocolade en kleine sterretjes maak je er feestelijk kerstkoekjes van. Lekker bij de koffie en de thee.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    4 uur 30 min
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 225 g bloem
  • 150 g Solo Patisserie
  • 25 g cacaopoeder
  • 80 g poedersuiker
  • 150 g gemalen amandelen
  • 2 middelgrote eieren
  • 50 g pure chocolade gesmolten
  • 3 el kleine garneersterretjes (taartdecoratie)
  • extra nodig: mixer met garde(s), huishoudfolie, bakplaat, bakpapier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de bloem in een mengkom en voeg de Solo Patisserie, het cacaopoeder, de poedersuiker en de gemalen amandelen toe. Kneed dit mengsel met de vingers tot een rul deeg.
  2. Klop de eieren los en voeg de eieren aan het deeg toe. Kneed opnieuw met de vingers. Vorm een balk van het deeg en leg het verpakt in huishoudfolie 4 uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Snijd het deeg in plakjes, vorm er halve maantjes van leg ze met enkele centimeters tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 10 - 12 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster en versier ze met de gesmolten pure chocolade en de sterretjes. Laat ze smaken!
Bewaar deze lekkere chocolade kerstkoekjes in een goed afsluitbare trommel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.