use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Champignonsoep met kervel en rijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Champignonsoep met kervel en rijst

Champignonsoep met kervel en rijst

Op zoek naar een makkelijk recept voor een stevige maaltijdsoep? Dan moet je beslist deze champignonsoep met kervel en rijst proberen. Lekker gevuld en smaakvol.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 blokjes Knorr Bouillon Kip
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g rijst
  • 2 el Solo Vloeibaar Light
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1 bakje kervel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Los de bouillonblokjes op in 2 liter heet water. Pel het teentje knoflook en snipper het fijn. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Verhit een kookpot en doe er 2 eetlepels Solo light in. Voeg de knoflook toe en laat kort stoven zonder te kleuren. Voeg de champignons toe, kruid met peper en zout en roer goed. Laat 2 minuten stoven zonder te kleuren. Voeg de rijst toe en laat hem kort meebakken, tot hij glazig is (zo fixeer je het zetmeel in de rijst en voorkom je dat de soep te dik wordt).
  3. Overgiet de champignons en de rijst met de kippenbouillon en er voeg de tijm en laurier aan toe. Breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de soep een twintigtal minuten zachtjes doorkoken tot de rijst gaar is.
  4. Spoel de kervel onder stromend water, laat hem uitlekken en snijd hem fijn. Voeg hem toe aan de soep als de rijst gaar is en laat nog twee minuutjes zacht meekoken.
  5. Kruid eventueel bij met peper en zout en serveer in soepborden of –kommetjes. Heerlijk met een dikke snede vers boerenbrood.
Opgelet: laat de kervel in deze champignonsoep niet te lang koken. Zo blijft hij mooi frisgroen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.