use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Blauwe bessen honingcrumble
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bessen crumble

Blauwe bessen honingcrumble

Een crumble met blauwe bessen en honing.

Dit typisch Engelse toetje heeft een lekker krokant bovenlaagje met daaronder verstopt blauwe bessen met honing.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    9 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 2 kleine stevige appels
  • 200 g blauwe bessen (of bosbessen)
  • 1 el honing
  • 40 g koude Becel Bakken & Braden
  • 40 g tarwebloem
  • 40 g witte basterdsuiker
  • extra nodig: 9 kleine ovenschaaltjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en voeg 5 el water toe. Breng het aan de kook en laat op een laag vuur 5 minuten koken. Roer af en toe om. Roer de honing erdoor en voeg de blauwe bessen toe.
  3. Snijd intussen de Becel Bakken & Braden in kleine stukjes. Roer de suiker en de bloem in een kom door elkaar. Voeg de Becel toe en snijd met 2 messen tot een kruimelig, op broodkruim lijkend mengsel.
  4. Verdeel het kruimelmengsel over de ovenschaaltjes en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in 25-30 minuten lichtbruin en gaar.
Het kruimelmengsel kun je ook goed in een keukenmachine bereiden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.