use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bavarois van verse plattekaas met chocolade, sinaasappel en studentenhaver
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bavarois van verse plattekaas met chocolade, sinaasappel en studentenhaver

Bavarois van verse plattekaas met chocolade, sinaasappel en studentenhaver

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    12 min
  • Kooktijd
    2 uur
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 150 g suiker
  • 3 blaadjes gelatine van 3 gram
  • 225 g room
  • 500 g verse plattekaas
  • 1 zakje studentenhaver
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 4 eetlepels chocoladesaus
  • 6 blaadjes verse munt

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breng het sinaasappelsap aan de kook en voeg de suiker toe.
  2. Week de blaadjes gelatine in koud water, knijp ze goed uit en voeg ze aan het sinaasappelsap toe en laat ze smelten.
  3. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Klop de room op tot 2/3 en voeg de chocoladesaus eraan toe, vervolgens de verse kaas en als laatste het sinaasappelsap.
  5. Vermeng alles zorgvuldig en verdeel de bavarois in 6 glazen.
  6. Plaats de glazen minstens 2 uur in de koelkast.
  7. Werk ze vlak voor het opdienen af met een beetje studentenhaver die je in kleine stukjes hakt en versier met een blaadje verse munt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.