use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image ‘Ballekes’ in tomatensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

‘Ballekes’ in tomatensaus maken

‘Ballekes’ in tomatensaus

Wat kunnen simpele gerechten toch ongelooflijk lekker zijn. Ballekes in tomatensaus is dé favoriet van vele gezinnen. En als je ze volgens dit recept klaarmaakt, wordt dit ook een topper voor jouw gezin.

Met dit recept kun je zelf de allerlekkeste ‘ballekes’ in tomatensaus maken. Heerlijk met pasta, aardappelpuree of bruin brood!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 takjes peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g broodkruimels
  • nootmuskaat
  • 1 ei
  • 1 el olie
  • 500 g rundergehakt
  • 2 el Solo voor Bakken en Braden
  • 750 ml gehakte tomaten uit blik
  • 1 laurierblad

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Hak de peterselie fijn. Pel de knoflook en hak twee teentjes fijn.
  2. Doe het gehakt in een schaal. Knijp het derde teentje knoflook erboven fijn. Voeg de broodkruimels, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, een snufje nootmuskaat, de peterselie, het ei en een eetlepel olie toe. Kneed het mengsel goed door elkaar. Vorm er balletjes met een diameter van 3 cm van en zet ze tenminste een uur afdekt in de koelkast.
  3. Verhit 2 eetlepels Solo in een braadpan en bak hierin de fijngehakte knoflook gedurende een minuut. Voeg de gezeefde tomaten toe en kruid met peper en zout. Voeg het laurierblaadje toe en laat de saus een kwartiertje pruttelen op laag vuur.
  4. Leg de rauwe gehaktballetjes in de saus en laat ze in ca. 20 minuten gaar worden op matig vuur. Schep af en toe om. Zet het vuur uit en laat de balletjes nog 5 minuten in de saus staan.
  5. Serveer met pasta, verse aardappelpuree of een dikke snede bruin brood.
Wat kunnen simpele gerechten toch ongelooflijk lekker zijn. Ballekes in tomatensaus is dé favoriet van vele gezinnen. En als je ze volgens dit recept klaarmaakt, zéker ook bij jou.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.