use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zuurkoolschotel met chorizo
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zuurkoolschotel met chorizo

Zuurkoolschotel met chorizo

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1.5 kg aardappels
  • 1 rood pepertje
  • 600 g gepekelde zuurkool
  • 1 blikje ananasstukjes op eigen sap (225 g)
  • 300 g chorizo (stuk)
  • 1 kneepje Solo Vloeibaar
  • 8 sprietjes bieslook

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de chorizo in blokjes. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd het in reepjes. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op.
  2. Stoof de zuurkool met de peperreepjes en 2 à 3 el ananassap gedurende een kwartier op een laag vuur.
  3. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en roerbak hierin de chorizoblokjes een minuut of 3. Warm de ananas een minuutje mee.
  4. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de zuurkool. Meng de chorizo en ananasblokjes door de stamppot en bestrooi met fijngeknipte bieslook.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.