use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zuiderse ovenaardappelen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zuiderse ovenaardappelen

Zuiderse ovenaardappelen

Ovenaardappelen zijn een lekker alternatief voor gekooktte patatjes op je bord. Met knoflook, tijm en rozemarijn geeft je ze een overheerlijke zuiderse twist waar iedereen dol op is.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 750 g nieuwe aardappelen
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 koffielepel rozemarijn
  • 1 koffielepel tijm
  • 2 teentjes look
  • zout en peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  2. Snij de aardappelen in schijfjes. Boter een ovenschaal in met Solo en schik daarin de aardappelen in een enkele laag.
  3. Smelt de Solo Vloeibaar in een braadpan.
  4. Voeg er de kruiden aan toe, kruid met zout en peper, pers de lookteentjes uit en giet dat mengsel over de aardappelen.
  5. Schuif de braadschaal in de oven en bak de aardappelen 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
  6. Draai ze eventueel om zodat ze aan beide kanten dezelfde kleur hebben.
Wist je dat je nieuwe aardappeltjes niet hoeft te schillen? Gewoon even schoonschrobben onder de kraan en zo gebruiken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.