barbecue
Zuiderse ovenaardappelen
Ovenaardappelen zijn een lekker alternatief voor gekooktte patatjes op je bord. Met knoflook, tijm en rozemarijn geeft je ze een overheerlijke zuiderse twist waar iedereen dol op is.
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 750 g nieuwe aardappelen
- 4 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1 koffielepel rozemarijn
- 1 koffielepel tijm
- 2 teentjes look
- zout en peper
- Verwarm de oven voor op 230 °C.
- Snij de aardappelen in schijfjes. Boter een ovenschaal in met Solo en schik daarin de aardappelen in een enkele laag.
- Smelt de Solo Vloeibaar in een braadpan.
- Voeg er de kruiden aan toe, kruid met zout en peper, pers de lookteentjes uit en giet dat mengsel over de aardappelen.
- Schuif de braadschaal in de oven en bak de aardappelen 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Draai ze eventueel om zodat ze aan beide kanten dezelfde kleur hebben.
