use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zuiders sausje met kappertjes, olijven en gekonfijte knoflook
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zuiders sausje met kappertjes, olijven en gekonfijte knoflook

Zuiders sausje met kappertjes, olijven en gekonfijte knoflook

Dit zuiders sausje met knoflook, zongedroogde tomaatjes en olijven is écht iets om mee uit te pakken op je barbecue. Smaakt overheerlijk bij gegrilde vis, lamkoteletjes of steak.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de gekonfijte look:
  • 1 bolletje knoflook
  • 200 ml olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 witte-peperbolletjes
  • 1 snuifje zeezout
  • Voor de saus:
  • 1 sjalot
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 150 g zwarte ontpitte olijven
  • 2 teentjes gekonfijte look
  • 0.5 bosje platte peterselie
  • 1 el Solo Wikkel
  • 2 el kappertjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereid de gekonfijte knoflook:
  2. Haal de lookteentjes van de bol, maar pel ze niet. Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat alles 45 minuten sudderen. Laat afkoelen. Giet de olie en de ingrediënten in een afsluitbare bokaal. Zo kan je de gekonfijte look enkele maanden bewaren op een koele plaats.
  3. Bereid dan de saus:
  4. Versnipper de sjalot. Snijd de olijven, de zongedroogde tomaatjes en de gekonfijte knoflook in fijne stukjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  5. Verhit een pannetje, doe er de Solo in en stoof de sjalot aan tot hij glazig wordt (zonder bruin te worden). Voeg de look, de olijven, de zongedroogde tomaatjes en de kappertjes toe en laat alles al roerend een tweetal minuutjes stoven. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde de gehakte peterselie toe en roer alles goed door.
Deze saus maakt van geroosterd brood een heerlijk zuiders aperitiefhapje. Maar ook bij gegrilde vis of lamsvlees is ze de perfecte smaakmaker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.