use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zonnebloemcupcakes met bosbessen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zonnebloemcupcakes met bosbessen

Zonnebloemcupcakes met bosbessen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    55 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • Taartdeeg (gebruik alle ingrediënten op kamertemperatuur):
  • 200 g witte bloem
  • 50 g poedersuiker
  • 100 g roomkaas
  • 1.5 tl bakpoeder (7 g)
  • 1 ei (om de rand mee in te strijken)
  • 100 g Solo Patisserie
  • Pudding:
  • 0.5 zakje vanillepuddingpoeder (35 g) (als dit nog niet gesuikerd is, voeg je 1 el suiker (20 g) toe)
  • 250 ml melk (tenzij anders aangegeven op de verpakking van het puddingpoeder)
  • Versiering:
  • 250 g bosbessen
  • 1 metalen muffinbakvorm – voor 6 cupcakes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
  2. Neem een kom en meng de bloem, de Solo, de poedersuiker, het bakpoeder en de roomkaas. Leg het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed het snel.
  3. Rol het deeg uit en steek er met een vormpje of met een glas 6 cirkels (9-10 cm) uit, iets groter dan de muffinvormpjes, zodat je ook wat deeg hebt voor de randen. Leg het deeg in de ingevette muffinvormpjes.
  4. Maak in de randen van de cirkels om de 5 mm een inkeping naar de buitenkant van de cirkel (2 cm diep). Zo krijg je rondom de taartjes allemaal strookjes.
  5. Om de randen van de cupcakes echt op een zonnebloem te laten lijken, draai je de strookjes per twee samen.
  6. Strijk de rand daarna in met een beetje losgeklopt ei. Bak in de voorverwarmde oven gedurende een 15-tal minuten.
  7. Bereid de vanillepudding zoals aangegeven op de verpakking (als die te dik is, kun je iets meer melk toevoegen).
  8. Laat de pudding afkoelen en vul er daarna de taartbodems mee.
  9. Was de bosbessen en laat ze drogen op een paar vellen keukenpapier. Versier de cupcakes dan met de bosbessen. Je zonnebloemcupcakes zijn helemaal klaar!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.