use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kipnuggets met noedels en groenten in zoetzure saus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kipnuggets met noedels en groenten in zoetzure saus

Kipnuggets met noedels en groenten in zoetzure saus

Maak vanavond nog deze zelfgemaakte kipnuggets met noedels in zoetzure saus op tafel. Groot en klein zal smullen van dit Aziatische getinte gerecht!

Met deze zelfgemaakte kipnuggets met noedels in zoetzure saus zet je een verrukkelijk gerecht op tafel. De nuggets worden heerlijk krokant door gebruik van panko, een grof Japans paneermeel. Zet vanavond nog dit smakelijk gerecht met noedels in zoetzure saus op tafel en groot en klein zal er van smullen!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    40 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 400 g kipfilet
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 150 g babymaïs
  • 150 g prei
  • 150 g bamboescheuten (uit blik)
  • 4 el bloem
  • ± 120 g panko paneermeel
  • 125 g Solo margarine
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 200 g medium eiernoedels
  • 4 el zoetzure saus
  • 1 lente-uitje, in schuine ringetjes
  • 1 el sesamzaadjes
  • Extra nodig: keukenmachine met instelbare snelheid en haak

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de kippenfilet in blokjes van 30 gram. Doe ze in de kom van de keukenrobot. Voeg de kippenbouillon, 100 ml melk, 1 ei, paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe. Blend alles op een rustig tempo tot er een gladde kippenpasta ontstaat. Laat het mengsel een nacht opstijven.
  2. Snijd de babymais in 2- 3 stukjes. Snijd de prei in ringen van 1/2 cm dik en de bamboescheuten in reepjes.
  3. Verdeel de opgesteven kippenpasta in reepjes en rol ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Smelt de Solo in een ruime koekenpan en bak de gepaneerde kippenreepjes rondom goudbruin en krokant.
  4. Bak de groenten in de Solo Vloeibaar. Kruid met peper en zout.
  5. Breng in een pan water aan de kook. Voeg de noedels toe en laat in ca. 2 minuten beetgaar koken.
  6. Blus de groenten met de zoetzure saus en 4 eetlepels water af. Giet de noedels af. Schep er de lente-ui en 2 theelepels sesamzaadjes door.
  7. Verdeel de noedels, de groenten en de kipnuggets over 4 kommen. Garneer met de rest van de sesamzaadjes. Serveer de kipnuggets met de noedels en groenten in zoetzure saus direct.
Heb je niet veel tijd, dan kan je dit gerecht ook klaarmaken met kippenreepjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.