FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten
  1. Recept
  2. Reacties (3)
  1. zoetzure saus

    Ingrediënten - voor
    8
    personen

      Bereidingswijze

      1. Benodigdheden
      2. 2 uien
      3. 1 gele paprika
      4. 1 groene paprika
      5. blik ananasschijven (450 gr)
      6. tomatenketchup (200 ml)
      7. blikje tomatenpuree
      8. wittewijnazijn of rijstazijn (4 eetlepels)
      9. gemalen witte peper (kwart theelepel)
      10. maïszetmeel (2 theelepels)
      11. suiker (1 tot 4 eetlepels)
      12. zonnebloemolie
      13. Stappen
      14. Snijd de groenten
      15. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd de paprika fijn.
      16. Bewaar het sap van de ananas en snijd de ananasschijven in kwarten.
      17. Snijd de uien fijn.
      18. Roerbak de groenten
      19. Verhit de olie in een koekenpan of hapjespan en roerbak de uien ongeveer 3 minuten.
      20. Voeg de paprika toe en roerbak de groenten enkele minuten, tot de paprika gaat geuren.
      21. Doe de ananas erbij (niet het sap!), roer alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur.
      22. Kook de saus
      23. Meng in een andere pan het ananassap, de ketchup, wat tomatenpuree, azijn en de gemalen peper.
      24. Breng het aan de kook, terwijl je af en toe roert.
      25. Meng ondertussen in een glas het maïszetmeel met wat koud water. Giet het zetmeelpapje in de pan, terwijl de saus zachtjes pruttelt. Blijf roeren tot de saus goed gebonden is.
      26. Roer het mengsel van ananas, paprika en uien erdoorheen.
      27. Breng de saus op smaak
      28. Proef de saus en voeg naar smaak wat suiker toe.
      29. Je kunt de smaak variëren met wat extra tomatenpuree of water.
      30. Andere ingrediënten waarmee je kunt experimenteren zijn:
      31. rode pepers voor een hete saus (fijnsnijden en roerbakken met de groente)
      32. knoflook (persen en roerbakken met de groente)
      33. gemberwortel (fijnsnijden en roerbakken met de groente)
      34. sojasaus (naar smaak toevoegen aan de pruttelende saus)
      35. honing (in plaats van suiker)
      36. korianderblaadjes (garneer de saus ermee)
      37. Do's
      38. Let goed op de balans tussen zure en zoete ingrediënten.
      39. Maak verse zoetzure saus op voorraad. Je kunt het wekenlang bewaren in de koelkast. Bewaar de saus goed afgesloten in een schone pot.
      40. Serveer de saus bijvoorbeeld bij krokant gebakken kippenpootjes of garnalen.
      41. Een caloriearme zoetzure saus kun je maken door de suiker te vervangen door een vloeibare zoetstof die je kunt verhitten. Bedenk wel dat er ook natuurlijke suikers in de groenten zitten (met name de ananas).
      42. Don'ts
      43. Gebruik niet te veel suiker. Suiker voegt veel calorieën toe en maakt zoetzure saus tot een ware dikmaker.
      44. Te veel azijn verpest de smaak.

      Geniet van zoetzure saus

      Gepost door


      Rating: 4,5/5 (4 stemmen)
      38973 keer bekeken
      42 keer bewaard

      Fans

      • MakeMo
      • hartemberg
      • brubru

      Receptschriftje

      Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

    Reacties (3)

    • agnesophalvens

      Gepost door - 04/09/13 om 08u40

      saus is heel lekker ga er zeker nog maken

    • agnesophalvens

      Gepost door - 31/08/13 om 10u02

      ik ga vandaag deze zoetzure saus maken!!!