use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zalmmousse met witloofslaatje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalmmousse met witloofslaatje

Zalmmousse met witloofslaatje

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 sjalot
  • 1 gelatineblaadje
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 250 g verse zalm
  • 20 cl gevogeltefond
  • 4 el sojasaus
  • 500 ml room
  • 4 stronken witloof
  • 1 el olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 1 koffielepel mosterd à l’ancienne
  • 4 sneden brood naar keuze

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de sjalot. Verhit de Solo in een hete pan en bak de sjalot aan. Voeg de zalm in zijn geheel toe en laat 3 minuten stoven.
  2. Blus met de sojasaus en gevogeltefond. Meng tot je een heel zachte mousse krijgt.
  3. Doe het gelatineblaadje in een kom en voeg 40 ml warm water toe. Laat de gelatine smelten.
  4. Klop de room op, meng met de zalmmousse en gesmolten gelatine. Laat vervolgens 4 uur in de koelkast rusten.
  5. Snij ondertussen het witloof in grove stukken. Doe de stukken in een kom en meng met de olijfolie, het citroensap, de mosterd, zout en peper.
  6. Toast het brood. Dresseer de borden met de mousse en het witloofslaatje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.