Recept 45**** (2 stemmen)

Zalm in een Jasje met eiersaus en caviaar

Dit is een recept van

tijd
60 min

Bereidingswijze

  1. Salmon in a Jacket (Zalm in een Jasje) met eiersaus en caviaar
  2. Ingredienten
  3. 800gram Zalm filet
  4. 3 aardappelen
  5. 50gr boter
  6. Handvol verse spinazie
  7. Verse Thym
  8. 1 blok vis boullion
  9. Half c. witte wijn
  10. Rode paprika in fijne sneetjes gesneden
  11. Zout en peper
  12. Aromaat
  13. 2 eetlepels olijfolie
  14. 1 Bladerdeeg
  15. 1 wortel
  16. één half uien
  17. 4 eierdooiers
  18. 200 gr. gesmolten boter
  19. 1 citroen
  20. Heet water
  21. Eventueel wat cayenne of tabasco
  22. I doos roze forel caviaar
  23. Bereidingswijze:
  24. Zalm in een jasje
  25. a) Verspreid overal in een glas ovenschotel de olijf olie en de oven op 180°C voorverwarmen. Laat de bladerdeeg op kamertemperatuur komen en nadien leeg het bladerdeeg in het voorbereide ovenschotel.
  26. b) Peel de aardappelen met een aardappelschiler. Vervolgens snij deze in 0.5cm rondjes. Stoom deze 3 à 4 minuten in een pot of "steamer". Ze moeten HALF-gekookt zijn.
  27. c) Smelt de boter in een andere pot op een matig vuur. Kook de spinazie in de boter 4 minuten en nadien naar smaak brengen met een beetje zout en peper.
  28. d) Kook ongeveer een liter water in een pot. Voeg vis boullion, witte wijn, uien en wortel toe. Voeg de zalm filet toe en 4 minuten laten koken. Filet moet ook HALF-gekookt zijn.
  29. e) Snij de rode paprika fijn.
  30. f) Leeg de aardappelen in het midden van het bladerdeeg. Voeg een beetje thym erover.
  31. g) Leeg de spinazie op de aardappelen.
  32. h) Vervolgens de zalm filet op de spinazie en vervolgens met zout, peper en aromaat naar smaak brengen.
  33. i) Op de zalm, spreid de rode paprika compleet over.
  34. j) Breng al de kanten van de bladerdeeg over de zalm filet toe totdat het een mooie pakje vormt. Wees zeker dat alles sluit toe.
  35. k) Kook de zalm in een jasje 40 minuten op 180°C bovenaan in de oven, of totdat het deeg goudbruin wordt.
  36. De eiersaus
  37. a) Smelt de boter in een pot op een zacht vuur.
  38. b) Over heet, maar niet kokend water, meng de eierdooers in een "double boiler"
  39. c) Voeg langzaam de gesmolten boter toe terwijl men constant mengt met een "whisk".
  40. d) Voeg 1 eetlepel citroensap toe terwijl men constant mengt (Men kan het water af en toe terug op het vuur brengen zodat het water heet blijft.)
  41. e) Blijf mengen totdat het eiersaus dikker wordt.
  42. f) Voeg 1 eetlepel heet water toe...en indien gewenst cayenne of tabasco.

Ingrediëntenvoor 4 personen


Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (0)

Deze recepten vind jij vast ook lekker...