use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zalm in citrusmarinade, gegrilde asperges en bintjes met olijven en Parmezaan
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalm in citrusmarinade, gegrilde asperges en bintjes met olijven en Parmezaan

Zalm in citrusmarinade, gegrilde asperges en bintjes met olijven en Parmezaan

Zalm met gegrilde asperges is een heerlijke combinatie. En dit recept ziet er ook nog eens prachtig uit. Dat wordt punten scoren!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 zalmmoten met vel
  • 4 grote aardappelen (bintjes)
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels Solo vloeibaar
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 12 groene asperges
  • 20 g ontpitte zwarte olijven
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • peper, zout en nootmuskaat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Prik de aardappelen enkele keren met een vork en bak ze 45 minuten in de oven op 170°.
  2. Pers de sinaasappels en de citroen. Meng het sap in een schaal met 2 eetlepels Solo, peper en zout. Voeg de zalmmoten toe en laat 20 minuutjes marineren in de koelkast.
  3. Kook de groene asperges beetgaar in gezouten water. Spoel ze kort onder koud water en laat ze uitlekken. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de aardappels uit de oven. Haal met een koffielepel voorzichtig de gekookte kruim uit de aardappelen en doe het in een kom. Meng de aardappelkruim met de gehakte zwarte olijven, de geraspte Parmezaan, een eetlepel Solo vloeibaar, peper, zout en nootmuskaat.
  5. Vul de uitgeholde aardappelen met dit mengsel en zet ze onder de grill in de oven.
  6. Haal de zalmmoten uit de marinade en rooster ze op de barbecue (bak de velkant eerst). Kruid de asperges met peper en zout en rooster ze ook kort op de barbecue.
Leg een gevulde aardappel op een bord en schik er 3 gegrilde asperges naast. Leg de geroosterde zalmmoot bovenop de asperges. Werk de aardappel af met een krul Parmezaan (dit doe je best met een dunschiller).

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.