FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Zalm- en kabeljauwhaasje met venkel

  1. Recept
  2. Reacties (1)
  1. Zalm- en kabeljauwhaasje met venkel

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 300 gr zalmhaasje
    2. 300 gr kabeljauwhaasje
    3. 6 wortelen
    4. 2 venkelknollen
    5. 1 limoen (sap)
    6. 500 gr krielaardappelen
    7. 2 dl room
    8. 1 dl droge witte wijn
    9. 3 el pastis
    10. 2 el olijolie
    11. platte peterselie
    12. peper&zout

    Bereidingswijze

    1. Besprenkel de vis met het limoensap. Was de krielaardappelen en snij in twee, kook ze gaar in licht gezouten water. Maak de wortelen schoon en snij in reepjes van 4 à 5 cm.
    2. Snij de venkel in fijne reepjes. Hak de peterselie fijn, maar hou enkele takjes apart als garnituur.
    3. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de wortelen en de venkel gedurende ongeveer 5 minuten. Overgiet met de witte wijn en de room.
    4. Plaats er de stukken vis op en laat nog 15 minuten sudderen. Kruid naar smaak met peper&zout en strooi er de gehakte peterselie over.
    5. Voeg de pastis toe en de gekookte krielaardappelen. Verwarm alles nog eens, ongeveer 2 à 3 minuten. Versier met een takje peterselie.
    6. Drank: een droge witte wijn, petit Chablis, Mâcon Villages, Pinot gris.....

    Gepost door


    Rating: 4/5 (1 stem)
    5344 keer bekeken
    10 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • lekkerkoken
    • charron

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (1)

  • Pegsken

    Gepost door - 11/10/12 om 14u51

    Dit is een receptje dat me wel aanspreekt en dat ik zeker ga uittesten. Smakencombinatie lijkt me alvast piccobello.